logotype
17 June 2024 - 18:26

Visie

Armoede in bijbels perspectief
Bridge to Light is een Stichting die zich gemotiveerd weet door de bijbelse opdracht om zorg te dragen voor de armsten.
 
Zonder aanzien des persoons
Bridge to Light kiest voor de aller-armsten, ongeacht etnische achtergrond, religie, geslacht of politieke voorkeur.
 
De hele mens
Armoede overstijgt in onze opvatting het materiƫle, ze heeft ook sociale en geestelijke dimensie. In de ondersteuning van armoede moet er daarom aandacht zijn voor deze verschillende aspecten.
 
Verantwoordelijkheid
Mensen die kwetsbaar zijn en daardoor zelf geen verantwoordelijkheid kunnen nemen, zoals kinderen en vrouwen, mogen rekenen op onze hulp. Daarnaast willen wij mensen die in staat zijn enige verantwoordelijkheid te dragen maar de middelen missen, ondersteunen om op eigen benen te staan.
 
Werken met lokale partner
Bridge to Light werkt samen met een Ethiopische partner-organisatie die onafhankelijk is en vanuit dezelfde missie en visie als Bridge to Light werkt. Dit bevordert een gelijkwaardige relatie. Door samenwerking met deze lokale organisatie kunnen we ons werk effectief doen.
 
Betrouwbaar, open en eerlijk
Bridge to Light wil altijd aanspreekbaar zijn op haar werkwijze en de besteding van de middelen. Doordat wij uitsluitend met gemotiveerde vrijwilligers werken, wordt er door enorme inzet tegen zeer lage kosten gewerkt. Op verzoek zenden wij een recente jaarrekening toe over de besteding van onze giften.

Rentmeesterschap
Bridge to Light wil geen doel op zichzelf zijn maar vooral het middel. De middelen die mensen ter beschikking stellen ziet Bridge to Light ook in dat kader. Rentmeesterschap daagt uit tot goed beheer van middelen en op een zorgvuldige wijze omgaan met de natuur.

 

Meer over Bridge to Light:

2024  Bridge to Light    -   globbersthemes joomla template