logotype
26 April 2024 - 12:09

Acties voor een getroffen oorlogsgebied

Alhoewel de oorlogssituatie in het noorden van Ethiopiƫ is gestabiliseerd en het gewone leven weer een beetje opstart, is er enorm veel leed en gebrokenheid in de provincie Tigray. In en rond Shire, de plaats waar Grace Village dichtbij ligt, zijn meer dan 450.000 vluchtelingen die opgevangen worden in o.a. scholen. Internationale hulporganisaties proberen zo veel mogelijk mensen te helpen, maar dat is een hele klus.
Karin en haar team helpen ook waar ze kunnen. Het Rode Kruis heeft hen gevraagd om op het terrein een jaar lang 50-200 kinderen op te vangen van wie niet duidelijk is waar hun ouders en/of familie zijn. Het Rode Kruis zorgt voor de aanpassingen en uitbreiding van opvangruimte in Grace Village en voor het voedsel etc.
Er worden ook veel baby's verwacht en daarvoor is babymelkpoeder nodig. Dit is een kostbare aankoop. Daarom starten we een speciale actie om hiervoor geld in te zamelen. Karin zal de melkpoeder ook onder de vluchtelingengezinnen verdelen. Wilt u meehelpen? Maak dan uw gift over op NL28 INGB 0102 7432 74 t.n.v. st. Bridge to Light o.v.v. Project babymelkpoeder.

Verder ondersteunt Karin vluchtelingengezinnen met 1 maand voedsel en geeft haar team trainingen in het opstarten van een klein bedrijfje, zodat mensen leren zelf in hun onderhoud te voorzien.
Ook wil ze een helpende hand bieden aan het dorpje Kelakil, dat zwaar getroffen is door de burgeroorlog. Alles wat in jaren opgebouwd werd, is binnen een paar weken met de grond gelijk gemaakt.
Soap for Hope zeep cadeautjes verkoopt prachtige zeepharten voor dit dorp. Hun actie heet: Samen een hart voor Kelakil. Kijk op hun website (www.soapforhope.nl ) voor meer informatie hierover.

comments
2024  Bridge to Light    -   globbersthemes joomla template