logotype
17 June 2024 - 19:42

Nieuw bankrekeningnummer

We hebben goed nieuws, we hebben weer een bankrekening waarop we uw donaties en giften kunnen ontvangen!

Ons nieuwe bankrekeningnummer is:
NL28 INGB 0102 7432 74
t.n.v. Stichting Bridge to Light

Sinds februari van dit jaar heeft de ABN AMRO onze lopende bankrekening geblokkeerd. We zijn de exacte aanleiding hiertoe nog aan het onderzoeken, we zullen u over de uitkomsten van dit onderzoek nog nader informeren. Onze eerste prioriteit in de afgelopen maanden is echter geweest om een nieuwe rekening te openen. Vanuit nieuwe Europese wetgeving, het zogenaamde KYC (Know-Your-Customer) beleid, is dit een vrij intensief en langdurig proces gebleken, maar gelukkig heeft het wel tot het gewenste resultaat geleid!

We willen u verzoeken, indien u gewend was om maandelijks aan ons te doneren, om de achterstand van de afgelopen 9 maanden alsnog aan ons over te maken. Daarnaast verzoeken we u om uw periodieke donatie weer op te nemen in uw schema van automatische afschrijvingen.

Uiteraard hebben wij er begrip voor wanneer er redenen zijn waardoor het voor u niet mogelijk is om dit jaar het totale bedrag aan donaties te doen voor onze stichting. We staan er ook altijd voor open om met u mee te denken of indien u meer vragen heeft over de situatie. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Karin naar Nederland

Met Karin, de kinderen en alle medewerkers gaat het goed. Een vijftal medewerkers heeft niets overgehouden aan een spannend auto-ongeluk toen de remmen het begaven en het stuur blokkeerde. Dit werd als een wonder vanuit Gods hand gezien. Een van de chauffeurs die een paar weken geleden plotseling onwel werd is weer helemaal genezen. 

Op het terrein worden nog steeds getraumatiseerde vrouwen en kinderen zonder ouders opgevangen. Buiten het terrein helpt Grace Village gezinnen met schoolspullen en worden mensen in de vluchtelingenkampen getraind om een eigen bedrijfje te starten waardoor ze langzamerhand weer kunnen gaan denken aan de toekomst.

Karin kon deze zomer, voor het eerst na drie jaar oorlog, weer het land uit en bezocht enkele van haar contacten in Nederland en Amerika. We zijn als bestuur met haar in contact om in het najaar weer een middag te organiseren waar ook Karin aanwezig zal zijn. Begin oktober ontvangt u een nieuwsbrief met meer details. 

Gevechten weer heviger

IMG-20221021-WA000022 oktober 2022 - De afgelopen weken horen we in de berichten van Karin dat de gevechten weer heviger zijn geworden. Overvliegende drones droppen ook bommen vlakbij Grace Village en Karin en haar medewerkers zijn vermoeid van het voortdurend waakzaam zijn. Hun oren doen zeer van het geluid van de drones, vliegtuigen en de ontploffingen zo dichtbij hen. Dat geen bom hen nog geraakt heeft is een wonder. “Gods vleugels zijn gespreid over Grace Village”, zo schrijft Karin. Semere, een de Grace Village kinderen, moedigde de verzorgsters aan als ze schrikken. Hij zei dat ze zich geen zorgen hoefden te maken, want “we hebben engelen op ons terrein”, zo zei hij. Gisteren kregen we een handgeschreven briefje van Karin doorgestuurd via Ruth. Blijft u alstublieft bidden voor bescherming voor iedereen in Grace Village, maar ook voor nieuwe kracht voor Karin en haar medewerkers om vol te kunnen houden in de waanzinnige wereld waar ze nu al twee jaar in leven. Bid voor vrede, zodat de onmenselijke situatie waarin 6 miljoen noord-Ethiopiërs leven tot een einde komt.

Hongersnood

De laatste tijd is er gelukkig weer wat meer media aandacht voor de nijpende situatie in het noorden van Ethiopië. De BBC publiceerde onlangs een aangrijpend verslag van een inwoner uit de stad Mekelle (www.bbc.co.uk/news/world-africa-60943889), waaruit blijkt hoe inwoners in het noorden van Ethiopië afgesloten zijn van alle humanitaire hulp en er hongersnood heerst. In Grace Village is nog eten, alhoewel dit alleen nog uit kool, wortelen en bieten bestaat. Het wordt steeds moeilijker om aan eten te komen. Voorzitter Frits van de Pol werd vandaag, 19 mei, door Groot Nieuws Radio geïnterviewd over de situatie in Ethiopië en kon daarmee ook aandacht vragen voor de miljoenen mensen die dreigen te sterven van de honger.
Het Rode Kruis opende deze week een girorekening om geld in te zamelen voor de meer dan 14 miljoen mensen in de Hoorn van Afrika die dringend voedselhulp nodig hebben. We bidden dat veel mensen zullen doneren en voedseltransporten daadwerkelijk op de plekken zullen komen waar de nood zo groot is.

Acties voor een getroffen oorlogsgebied

Alhoewel de oorlogssituatie in het noorden van Ethiopië is gestabiliseerd en het gewone leven weer een beetje opstart, is er enorm veel leed en gebrokenheid in de provincie Tigray. In en rond Shire, de plaats waar Grace Village dichtbij ligt, zijn meer dan 450.000 vluchtelingen die opgevangen worden in o.a. scholen. Internationale hulporganisaties proberen zo veel mogelijk mensen te helpen, maar dat is een hele klus.
Karin en haar team helpen ook waar ze kunnen. Het Rode Kruis heeft hen gevraagd om op het terrein een jaar lang 50-200 kinderen op te vangen van wie niet duidelijk is waar hun ouders en/of familie zijn. Het Rode Kruis zorgt voor de aanpassingen en uitbreiding van opvangruimte in Grace Village en voor het voedsel etc.
Er worden ook veel baby's verwacht en daarvoor is babymelkpoeder nodig. Dit is een kostbare aankoop. Daarom starten we een speciale actie om hiervoor geld in te zamelen. Karin zal de melkpoeder ook onder de vluchtelingengezinnen verdelen. Wilt u meehelpen? Maak dan uw gift over op NL28 INGB 0102 7432 74 t.n.v. st. Bridge to Light o.v.v. Project babymelkpoeder.

Verder ondersteunt Karin vluchtelingengezinnen met 1 maand voedsel en geeft haar team trainingen in het opstarten van een klein bedrijfje, zodat mensen leren zelf in hun onderhoud te voorzien.
Ook wil ze een helpende hand bieden aan het dorpje Kelakil, dat zwaar getroffen is door de burgeroorlog. Alles wat in jaren opgebouwd werd, is binnen een paar weken met de grond gelijk gemaakt.
Soap for Hope zeep cadeautjes verkoopt prachtige zeepharten voor dit dorp. Hun actie heet: Samen een hart voor Kelakil. Kijk op hun website (www.soapforhope.nl ) voor meer informatie hierover.

2024  Bridge to Light    -   globbersthemes joomla template