logotype
17 June 2024 - 19:46

Documentaire

'A walk to beautiful'

awalktobeautiful

Een moeilijke reis die begint in eenzaamheid en schaamte voor duizenden Ethiopische vrouwen eindigt in een productief nieuw leven en hoop.

Het Fistula Ziekenhuis in Addis Ababa in Ethiopiƫ behandelde al meer dan 30.000 vrouwen die lijden aan een Fistula. Deze vrouwen, de meeste van hen staan door deze aandoening volledig buiten elke leefsgenootschap, krijgen een tweede kans op een meer sociaal leven.

De documentaire volgt een aantal vrouwen tijdens hun reis naar en behandeling in het Fistual ziekenhuis in Addis Ababa. Sommige genezen na een operatie, andere niet. Deze film laat veel zien van de emoties en de erbarmelijke leefomstandigheden van de vrouwen voordat ze zijn geholpen.

Het meisje Wubete, is ook te volgen in deze documentaire, bij haar heeft de operatie niet afdoende geholpen en zij komt uiteindelijk terecht in het kinderdorp Grace Village. Heel bijzonder om dit te mogen zien. Ook Karin van de Bosch en Ruth Kennedy zijn in deze documentaire te zien. Het laatste stuk van de film laat beelden van Grace Village zien.

comments
2024  Bridge to Light    -   globbersthemes joomla template