logotype
19 July 2024 - 14:32

Hoe ga je om met een baby?

Zeven baby’s jonger dan tien maanden, een grote kamer met matrassen op de vloer, een paar babyledikantjes en je hebt een kinderkamer. Dan zijn er ook vijf meisjes tussen de 18 en 20 jaar die alle vijf in een de vijf huisjes van Grace Village wonen. Mannelijk verpleger Mehari en Ruth proberen die vijf meisjes te leren hoe je handen wast, voeding klaarmaakt voor een baby van 1 maand oud (Aaron) tot de voeding voor de tien maanden oude baby Marcos; hoe geef je een baby een schone luier zodat ze geen schrale billetjes krijgen. Ze leren hen om te spelen en te zingen met de baby’s en om gek met ze te doen. Ze laten zien hoe je ze voedt en hoe je kunt zorgen dat badtijd ook leuk is voor de oudere kinderen.

musey-johana-aaron-nieuwsNiets van dit alles is gewoon voor deze meisjes. De landelijke manier van baby’s groot brengen is die van een leven op de rug van de moeder, met voor een lange tijd alleen borstvoeding. Luiers kennen ze niet, ontlasting is een goede manier om de stoffige grond vruchtbaar te maken…. Spelen met baby’s. Hoe bedoel je en waarom? En dan ook nog gek doen met ze? Het mooie is dat deze meiden graag giechelen en dat werkt aanstekelijk voor de baby’s, dus hoeven we ze alleen maar aan het lachen te maken…

We leren hen de namen van de baby’s – nog zo’n uitdaging – baby’s krijgen pas een naam als ze heel wat ouder zijn. Dus kleine Aaron van 1 maand oud die al een naam heeft, is voor hen heel gek. “Dus moeten we hem bij zijn naam noemen?” “Ja, dat moet je”. En dus ook de anderen: Mussie, Yohana, Marcos, Tiggy, Tabby en Timmy. Het is een hele uitdaging om ze te trainen zodat ze dagelijks als kinderoppas voor de baby’s kunnen zorgen terwijl de Nanny (verzorgster die verantwoordelijk is voor alle kinderen van het huisje) naar school is. Als de kleuters ’s middags uit school komen, begint de kinderoppas met het in bad doen van hen. Als de Nanny dan thuiskomt met de oudere kinderen eten ze samen, ze spelen, bidden samen voordat de jongsten naar bed gaan en daarna maken de ouderen huiswerk of kijken samen een DVD. Zo leren ze als gezin te leven!
De training van de meisjes duurt zes maanden en dan krijgen ze een certificaat waarmee ze in de toekomst hopelijk een baan kunnen vinden.

comments
2024  Bridge to Light    -   globbersthemes joomla template