logotype
17 June 2024 - 17:46

Bridge to Light

St. Bridge to Light zet zich in voor de verbetering van levens van kansarme kinderen en volwassenen in Noord-Ethiopiƫ.
De Stichting is in 2005 opgericht toen Karin van den Bosch, die al enkele jaren in Ethiopiƫ werkte, door de lokale overheid werd gevraagd om in de plaats Shire (provincie Tigray) een kinderdorp op te zetten. Dit dorp kreeg de betekenisvolle naam
Grace Village.

Karin v.d. Bosch

Karin van den Bosch

Grace Village

In Grace Village wonen 30 wees-kinderen die een liefdevol thuis ervaren en begeleid worden in geestelijke vorming, onderwijs, gezonde voeding en medische begeleiding. Door ons sponsor-programma ondersteunen wij ook een aantal jaar de families waarmee kinderen uit het dorp zijn herenigd. Zij worden geholpen uit de armoede te ontsnappen en een hoopvolle toekomst op te bouwen.

De kinderen 

kinderen4.jpg

Karin naar Nederland

Met Karin, de kinderen en alle medewerkers gaat het goed. Een vijftal medewerkers heeft niets overgehouden aan een spannend auto-ongeluk toen de remmen het begaven en het stuur blokkeerde. Dit werd als een wonder vanuit Gods hand gezien. Een van de chauffeurs die een paar weken geleden plotseling onwel werd is weer helemaal genezen. 

Op het terrein worden nog steeds getraumatiseerde vrouwen en kinderen zonder ouders opgevangen. Buiten het terrein helpt Grace Village gezinnen met schoolspullen en worden mensen in de vluchtelingenkampen getraind om een eigen bedrijfje te starten waardoor ze langzamerhand weer kunnen gaan denken aan de toekomst.

Karin kon deze zomer, voor het eerst na drie jaar oorlog, weer het land uit en bezocht enkele van haar contacten in Nederland en Amerika. We zijn als bestuur met haar in contact om in het najaar weer een middag te organiseren waar ook Karin aanwezig zal zijn. Begin oktober ontvangt u een nieuwsbrief met meer details.

2024  Bridge to Light    -   globbersthemes joomla template