logotype
17 June 2024 - 18:56

Bridge to Light

St. Bridge to Light zet zich in voor de verbetering van levens van kansarme kinderen en volwassenen in Noord-Ethiopië.
De Stichting is in 2005 opgericht toen Karin van den Bosch, die al enkele jaren in Ethiopië werkte, door de lokale overheid werd gevraagd om in de plaats Shire (provincie Tigray) een kinderdorp op te zetten. Dit dorp kreeg de betekenisvolle naam
Grace Village.

Karin v.d. Bosch

Karin van den Bosch

Grace Village

In Grace Village wonen 30 wees-kinderen die een liefdevol thuis ervaren en begeleid worden in geestelijke vorming, onderwijs, gezonde voeding en medische begeleiding. Door ons sponsor-programma ondersteunen wij ook een aantal jaar de families waarmee kinderen uit het dorp zijn herenigd. Zij worden geholpen uit de armoede te ontsnappen en een hoopvolle toekomst op te bouwen.

De kinderen 

kinderen8.jpg

Gevechten weer heviger

IMG-20221021-WA000022 oktober 2022 - De afgelopen weken horen we in de berichten van Karin dat de gevechten weer heviger zijn geworden. Overvliegende drones droppen ook bommen vlakbij Grace Village en Karin en haar medewerkers zijn vermoeid van het voortdurend waakzaam zijn. Hun oren doen zeer van het geluid van de drones, vliegtuigen en de ontploffingen zo dichtbij hen. Dat geen bom hen nog geraakt heeft is een wonder. “Gods vleugels zijn gespreid over Grace Village”, zo schrijft Karin. Semere, een de Grace Village kinderen, moedigde de verzorgsters aan als ze schrikken. Hij zei dat ze zich geen zorgen hoefden te maken, want “we hebben engelen op ons terrein”, zo zei hij. Gisteren kregen we een handgeschreven briefje van Karin doorgestuurd via Ruth. Blijft u alstublieft bidden voor bescherming voor iedereen in Grace Village, maar ook voor nieuwe kracht voor Karin en haar medewerkers om vol te kunnen houden in de waanzinnige wereld waar ze nu al twee jaar in leven. Bid voor vrede, zodat de onmenselijke situatie waarin 6 miljoen noord-Ethiopiërs leven tot een einde komt.

2024  Bridge to Light    -   globbersthemes joomla template