logotype
19 July 2024 - 13:02

Bridge to Light

St. Bridge to Light zet zich in voor de verbetering van levens van kansarme kinderen en volwassenen in Noord-Ethiopië.
De Stichting is in 2005 opgericht toen Karin van den Bosch, die al enkele jaren in Ethiopië werkte, door de lokale overheid werd gevraagd om in de plaats Shire (provincie Tigray) een kinderdorp op te zetten. Dit dorp kreeg de betekenisvolle naam
Grace Village.

Karin v.d. Bosch

Karin van den Bosch

Grace Village

In Grace Village wonen 30 wees-kinderen die een liefdevol thuis ervaren en begeleid worden in geestelijke vorming, onderwijs, gezonde voeding en medische begeleiding. Door ons sponsor-programma ondersteunen wij ook een aantal jaar de families waarmee kinderen uit het dorp zijn herenigd. Zij worden geholpen uit de armoede te ontsnappen en een hoopvolle toekomst op te bouwen.

De kinderen 

kinderen7.jpg

Terugblik 2013 - Donateursactie

terugblik2013

Nu het einde van dit kalenderjaar nadert blikken we als vanzelf terug op wat het jaar heeft gebracht. En ja, ook 2013 was een bijzonder jaar. Zowel bij Karin in Ethiopië als bij ons, stichting Bridge to Light, is er veel gebeurd.

Het afgelopen jaar heeft Grace Village nieuwe kinderen verwelkomd en hen een warm, fijn thuis gegeven. Een aantal studerende jongens is in Shire gaan wonen, onder het toeziend oog van Karins team. Verder zijn er kinderen met hun familie herenigd en werden er mooie schoolresultaten behaald. Ook is er inmiddels weer elektriciteit in Grace Village en bracht de regentijd gelukkig een mooie watervoorraad. Veel dus, om dankbaar voor te zijn!

Onze stichting hier in Nederland heeft dit jaar afscheid genomen van haar voorzitter en bestuurslid van het eerste uur, Jelle van de Kraats. We zijn dan ook op zoek naar nieuwe bestuursleden die ons team willen versterken.

Donateursactie

Een ontwikkeling die ons erg bezighoudt is de terugloop van onze sponsorinkomsten terwijl daarentegen in Ethiopië de kosten van levensonderhoud blijven stijgen. We proberen in 2014 - samen met u - nieuwe donateurs te vinden.
We willen u vragen om een nieuwe donateur te vinden. Dit kan bijvoorbeeld een familielid zijn, een buurman/buurvrouw, iemand uit uw kerkelijke gemeente of uit de sport-, vrouwen- of andere vereniging. Misschien is het zelfs mogelijk dat een collecteopbrengst of actieopbrengst aan onze stichting wordt geschonken. We doen dus een beroep op de beste ambassadeurs die een stichting zich kan wensen: onze trouwe, betrokken achterban!

Onder het tabblad sponsoring vindt u de verschillende donatiemogelijkheden. Een nieuwe donateur gevonden? Laat hem of haar op onze website zijn/haar gegevens invullen. Wij zorgen vervolgens voor de benodigde administratieve afhandeling. Ook kan er rechtstreeks worden gedoneerd via de iDeal-button.

2024  Bridge to Light    -   globbersthemes joomla template